diumenge, 4 de desembre de 2016

A la fi tenc un moment per escriure...

Ja sabeu lo molt que m'agrada escriure al blog però aquesta setmana he estat molt enfeinada. Entre altres coses perquè molts d'horabaixes he anat a classe (he fet d'alumne) de dos cursos de formació que estic fent per aprendre coses per fer amb vosaltres.
Durant la setmana, han passat moltes coses i hem viscut diverses històries a l'aula.
L'altre divendres havíem fet un mural d'expressió lliure a la biblioteca on cada un vàrem dibuixar el que vàrem voler.
Així que dilluns, a primera hora vàrem anar a veure com havia quedat i vàrem escoltar les representacions dels nostres companys: alguns havien dibuixat tot sols, altres havien compartit o complementat els seus dibuixos... uns havien dibuixat lletres, altres, coses que els preocupaven, altres als seus amics o les coses que més els agraden... Després a classe cada un va escriure a un full la seva representació artística.
Després vàrem celebrar els aniversaris de Novembre. Na Paula i jo també hem fet els anys. Ara ja sabeu quina edat tenim. 


Dimarts vàrem fer tres coses ben xules. La primera i la més esperada: CONTAR EL CONTE QUE HAVÍEM PREPARAT ALS NOSTRES FILLOLS. La llàstima va ser que vàrem estar poquet temps perquè ells després tenien música i vàrem haver de partir. Però dilluns que ve els tornarem a veure perquè anirem a veure el teatre d'anglès tots junts.
L'altra cosa què vàrem fer que ens va encantar va ser preparar el calendari d'advent dels desitjos. Cada un havia d'elaborar el sobre per regalar al seu amic invisible. Així que vàrem treure totes les cadires, juntar taules i material per tot. Allò semblava un taller d'art.


Després del pati, començarem a elaborar el mail que volíem enviar a Artfalcons, una empresa de falconeria d'Artà perquè ens agradaria que duguessin mussols a l'escola. Això ens ha duit vàries sessions. Hem pensat el que volem escriure per grups, ho hem posat en comú, hem triat el més adequat i hem afegit coses dels altres grups per fer-lo més complet. El divendres tres de noltros vàrem escriure el mail amb l'ordinador i ara ja està enviat. Esperam que ens responguin.

Dimecres, a part de seguir amb l'elaboració del email a Artfalcons ens vàrem concentrar molt per escriure el desig al nostre amic invisible del calendari d'advent. El millor de tot va ser que tothom va ser capaç d'escriure alguna cosa guapa a qui li havia tocat.
Ah, i na Choice va intentar fer el seu truc de màgia. No li va sortir del tot bé, però és que per ser uns bons mags necessitam molta pràctica...
Dijous, ja sabeu que jo venc poquet temps i el vàrem dedicar pràcticament a tutoria perquè tenim molts de problemes al pati, sovint ens enfadam, discutim... MIRAU COM ESTÀ EL NOSTRE PLAFÓ D'EMOCIONS ARA MATEIX:

Divendres a primera hora vàrem fer un control sorpresa de càlcul. Demà vos mostraré els resultats.
També vàrem parlar de: Què és la màgia? Vàrem sortir coses molt interessants: "és il.lusionisme, ens fan creure coses que no són, són coses amb una lògica ciéntifica com el truc dels imans, es necessita pràctica i velocitat per ser un bon mag..."vàrem parlar molta estona. I de la conversa va sortir que volem fer un espectacle de màgia per l'escola. Així que ens hem de posar a fer feina de valent amb aquest projecte. Estam il·lusionats.
N'Arnau va dir que coneixia el Mago Pop, que l'havia vist per la tele i en Martí ens va contar que l'havia vist a un teatre a Madrid. Així que vàrem cercar un vídeo per internet. Aquests som noltros mirant el vídeo a la classe. I més abaix vos deix el vídeo original perquè el pogueu veure a casa.
video

Per acabar la setmana, dissabte vàrem fer "dissabte a escola". Va ser una jornada molt intensa i divertida on vàrem crear espais nous al pati. Alguns papàs de la classe vàren fer una feinada: el pare de na Yolanda, la mare de na Mª Antònia, el pare de n'Arnau, la mare de n'Aurora. Evidentment també eren per allà les mares de n'Arnau i n'Olivia. Si me deix algú perdonau-me però no vos vaig veure. Gràcies a tots per ajudar-nos a crear un espai agradable, especial i divertit pels nostres fills.
1 comentari: